Notice: wpdb::prepare u thirr pasaktësisht. The query does not contain the correct number of placeholders (2) for the number of arguments passed (3). Për më tepër të dhëna, ju lutemi, shihni Diagnostikim në WordPress. (Ky mesazh qe shtuar te versioni 4.8.3.) in /home/capemorris/websites/tranquini_dev/wp-includes/functions.php on line 4192
. Të bësh muzikë në një xhep – TranQuini

Të bësh muzikë në një xhep

Të bësh muzikë në një xhep

Shumë pak njerëz arrijnë ta kuptojnë dhe ta besojnë konceptin e “Feel the Flow”për muzikantët. Një muzikant përpiqet fort për ta arritur si gjendje sa herë që merr një penzë, shtyp një tast ose godet një cimbal. E quajnë ‘të bësh muzikë në një xhep’.

Ky term mistik për gjetjen e një xhepi gjendet në pjesën e ritmit dhe basit të çdo pjese muzikore. Publiku mund të mos e kuptojë kur ai gjendet, por nëse ndalon dhe vështron turmën arrin ta kuptosh menjëherë; këmbët godasin, kokat tunden, sytë mbyllen dhe të gjithë duket se janë të lidhur dhe kombinohen me njëri-tjetrin – pa e ditur, pa e diskutuar më parë. Jo më kot thonë se muzika ka fuqinë të bashkojë njerëzit dhe të kapërceje ndryshimet në gjuhë e kufij – ‘të bësh muzikë në një xhep’ është çelësi për të hapur këtë horizont për muzikantët dhe për audiencën.

Nga këndvështrimi i një muzikanti të luash në xhep’ lidhet në fakt me bashkëpunimin në grup– ka të bëjë me gjetjen e një hapësire ku individët dhe aftësitë e tyre kombinohen së bashku për të krijuar një forcë të vetme. ‘Të bërit muzikë në një xhep” është lidhësja që bashkon individët e një grupi, kombinon aftësitë e tyre dhe e kthen grupin në një bandë. Nuk e teprojmë kur themi se një baterist dhe dikush që i bie basit mund të gjejnë xhepin së bashku, kombinimi është aq i fuqishëm sa fjalët nuk mund ta përshkruajnë dhe efekti është i prekshëm.

Është kombinimi ai që e kthen një grup muzikor në një bandë.

Le të japim një shembull. Njëherë, ajo që atëherë ishte e dashura ime, më mori me zor në koncertin e një bande muzikore që nuk e njihja. Kalova kohën më të bukur të jetës time. Ishte vërtet mahnitëse; më mirë se çdo koncert me emër ku kisha qënë. Çdo këngë dukej sikur ishte e destinuar të ishte një hit. Sapo dola, bleva menjëherë albumin e tyre të fundit. E urreva. Jam i bindur se arsyeja është kjo; live, atë natë, ata gjetën xhepin e tyre dhe unë e ndjeva – diçka që me sa dukej nuk kishin mundur të gjenin në ambientin e ftohtë dhe formal të një studioje.

Vite më vonë, një koleg i imi i cili ishte një adhurues i çmendur i Bruce Springsteen më tregoi më shumë në lidhje me këtë. Ai tha; “Springsteen asnjëherë nuk këndon të njëjtat këngë dy herë. Asnjëherë. Banda e tij muzikore e di këtë gjë. Ata e njohin. Ai mund ta ndryshojë listën e këngëve në çfarëdo lloj momenti duke e zgjedhur nga një album me qindra këngë dhe banda e tij e gjen ‘në xhep’ menjëherë. Kaq të koordinuar janë. Kjo është arsyeja pse ai është ‘Bosi’. Kjo është arsyeja pse mënyra më e mirë për ta shijuar muzikën e tij është Live.”

Kjo eksperiencë e spontanitetit, lehtësisë, bashkëpunimit, përsosmërisë, është pikërisht ajo të cilës i referohemi kur themi; Feel the Flow.


Notice: Use of undefined constant ICL_LANGUAGE_CODE - assumed 'ICL_LANGUAGE_CODE' in /home/capemorris/websites/tranquini_dev/wp-content/themes/twentyseventeen/blog_post.php on line 178
You may also like...

Notice: Use of undefined constant ICL_LANGUAGE_CODE - assumed 'ICL_LANGUAGE_CODE' in /home/capemorris/websites/tranquini_dev/wp-content/themes/twentyseventeen/footer.php on line 164

Notice: Use of undefined constant ICL_LANGUAGE_CODE - assumed 'ICL_LANGUAGE_CODE' in /home/capemorris/websites/tranquini_dev/wp-content/themes/twentyseventeen/footer.php on line 176