10 vendet me më pak stres në botë

10 vendet me më pak stres në botë

Bota, si shumica e gjërave në jetë, nuk është krijuar e barabartë. Në fakt, bazuar në disa faktorë ekonomikë, mjedisorë dhe kulturorë, është e qartë se ka vende që janë më të këndshëm për të jetuar se sa disa të tjerë. Prandaj, këtu gjeni një listë të vendeve me më pak stres në planetin Tokë.

ISLANDA

Përveç ambientit paqësor, ka disa faktorë të tjerë objektivë që e vendosin Islandën në krye të kësaj liste. E para, popullsia prej 300,000 banorësh e Islandës ka një përqindje leximi e shkrimi prej 100%. Një popullsi e arsimuar ka prirjen të ketë një pikëpamje liberale dhe është e hapur ndaj të gjithë sektorëve të shoqërisë; një vend fleksibël që i përballon mirë ndryshimet. Me shumë mundësi kjo është arsyeja e një koefiçenti të paimagjinueshëm: 1,8 vrasje në 100,000 banorë, është praktikisht jo-ekzistente për çdo vend tjetër.

DANIMARKA

ZELANDA E RE

Qytetet e pandotura, njerëzit miqësorë dhe ndihmat sociale me bollëk e bëjnë Zelandën e Re të jetë në këtë listë. Dhe, nëse veç të tjerash të pëlqen të luash edhe regbi, atëherë ky është vendi i duhur. Por mbi të gjitha, peisazhi është ndoshta ai që i jep vendasve arsyen për të qenë krenarë. Kushdo që ka parë triologjinë Zoti i Unazave mund ta vërtetojë këtë.

AUSTRIA

JAPONIA

Në Japoni, banjat publike janë ndër më të pastrat në botë. Jo vetëm kaq, por kuzhina vendase është e njohur në të gjithë botën, japonezët janë jashtëzakonisht të sjellshëm dhe sistemin e tyre të transportit e ka zili gjithë bota. Populli japonez mund të punojë më shumë se çdo komb tjetër në tokë, por ata kanë ndërtuar një vend paqësor dhe të avancuar teknologjikisht në një kohë shumë të shkurtër.

KANADAJA

BELGJIKA