Notice: wpdb::prepare werd verkeerd aangeroepen. The query does not contain the correct number of placeholders (2) for the number of arguments passed (3). Lees alles over foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 4.8.3.) in /home/capemorris/websites/tranquini_dev/wp-includes/functions.php on line 4192
. Hakuna Matata “Je zorgen maken is net als in een schommelstoel zitten. Je hebt iets te doen, maar je komt nergens.” – TranQuini

Hakuna Matata “Je zorgen maken is net als in een schommelstoel zitten. Je hebt iets te doen, maar je komt nergens.”

Het is lastig als je je vaak zorgen maakt. Als je je te veel zorgen maakt, ga je er volledig in op. Als je je te weinig zorgen maakt, kan het zijn dat je niet voldoende actie onderneemt om problemen te voorkomen.

Stel je eens voor dat je een grote toespraak of presentatie moet geven, maar je bang bent om voor een grote groep te spreken. Je moet je toespraak over twee weken geven en je denkt zo veel na over het spreken voor een groep mensen dat je niet bezig bent met hetgeen eigenlijk moet gebeuren: het schrijven van de toespraak en het voorbereiden op het geven van de toespraak.

De avond vóór de belangrijke dag ga je er eindelijk voor zitten en schrijf je de toespraak. Je bent redelijk tevreden met het resultaat, maar je had graag meer tijd gehad om deze echt perfect te maken. Je slaapt die nacht minder goed omdat je steeds opnieuw wakker wordt met een knoop in je maag.

De volgende morgen ben je moe en zenuwachtig, en doe je niets dan obsessief bezig zijn met het komende uur. Voordat je het weet, is het achter de rug. Je bent kapot, een emotioneel wrak en je maakt je zorgen over hoe het is gegaan.

Je had deze spannende periode van twee weken eenvoudig kunnen voorkomen door constructief om te gaan met je zorgen. Als je je overdag even zorgen laat maken, kun je de rest van de dag productief zijn en proactief inspelen op je zorgen.

Het is belangrijk om je te realiseren dat sommige zorgen geoorloofd zijn, maar veel dat niet zijn. Als je je zorgen maakt over zaken die niet binnen jouw controle liggen, heeft dat verder geen meerwaarde. Richt je op de zaken waar je daadwerkelijk iets aan kunt doen. Als je financiële problemen krijgt, begin je te brainstormen. Wanneer je begint met het opstellen van een plan, voel je direct dat er een last van je schouders valt.

Natuurlijk weten we dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is. Als je jezelf ziet als ‘chronisch bezorgd’, oefen je met het volgende. Denk aan een periode in je leven waarin het niet zo goed ging. Daar ben je ook door gekomen, of niet dan? We zijn allemaal een stuk sterker dan we denken. We hebben echter slaap nodig om sterk te blijven. We moeten rustig gaan zitten, ademen en goed nadenken over onze zorgen. Als we onze zorgen vrij spel geven, nemen ze ons leven over.


Notice: Use of undefined constant ICL_LANGUAGE_CODE - assumed 'ICL_LANGUAGE_CODE' in /home/capemorris/websites/tranquini_dev/wp-content/themes/twentyseventeen/blog_post.php on line 178
You may also like...

Notice: Use of undefined constant ICL_LANGUAGE_CODE - assumed 'ICL_LANGUAGE_CODE' in /home/capemorris/websites/tranquini_dev/wp-content/themes/twentyseventeen/footer.php on line 164

Notice: Use of undefined constant ICL_LANGUAGE_CODE - assumed 'ICL_LANGUAGE_CODE' in /home/capemorris/websites/tranquini_dev/wp-content/themes/twentyseventeen/footer.php on line 176